Субота, 04.05.2024, 07:48
Вітаю Вас Гість | RSS

   В И Д Н О К О Л О      Літератури Тлумаччини

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Січень » 17 » Море...
22:45
Море...
Надія Красняк


   Я не знаю хто найбільше винен у тому всьому: я, він чи воно.
   Я – схвильована, ображена, засмучена, з великим прагненням про все забути, і водночас вільна, замріяна, відкрита і усміхнена ( усмішка, як казав чи то іронічна чи то щаслива мінялася ледь не кожної хвилини) ….
   Він – не докінця щирий, але ніжний, приємний як пелюстки квіточок, яких дотепер не знаю як називають, теплий як пісочок, що вкривав узбережжя, уважний і потребуючий уваги, ніби близький, але одночасно далекий, трохи незрозумілий і ніби знайомий 100 років, належний тільки мені на той короткий час; з відчутним запахом дитинства, сигарет, кави і не знаю яких парфумів, що всі разом змішувалися в один аромат, який хотілось вдихати кожної хвилини….
   А може справді воно, яке кожним прибоєм і кожною хвилькою приносило в мою заблукану душу обманливий спокій, бажання забуття, що обіймало своїми водами, боліло камінням, веселило хвилями, манило, вабило, лякало, приймало до себе і виштовхувало на поверхню, вливаючись у вуха і ніс, робило солоними солодкі губи, належало в той час всім і одночасно нікому, бо було непідвласне людям,але мало велику владу над нами….
   Воно на відміну від нього нічого не питало, робило все по своєму, саме воно закликало за сотні кілометрів з відчуттям чогось нового і непередбачуваного,якогось сюрпризу, що вже давно приготувало на пару з долею….
   А може все це вона? Доля, що керувала нами, може вона вже давно написала цей сценарій з вже наперед обраними акторами і продуманими сценками, репліками і ….епілогом.
   Все сталося так непередбачувано для мене. Ти умів слухати, але не міг усього сказати сам. Я ж могла і говорила все, що було в той час в думках і всерці. Але може добре, що він не говорив усього, може це воно або вона не давали йому усього сказати, щоб не змінити ходу п’єси, яка взяла нас на головну роль, і не ставилася для аплодисментів від глядачів чи похвали від критиків….
   Для чого я шукаю винного? Якщо мене хтось колись про це запитає то я запитаю себе сама. Напевне щоб подякувати за те все що було, за ту теплоту і ніжність що ніби море втопило мене в собі на той короткий тривалий час….
   За приємні, хвилюючі, дуже дорогі і трохи сумні спогади, що виринатимуть в серці з відчуттям води, дотиком руки, присмаком білого вина, і переглядом картин, що малюватиме уява, коли очі будуть зупинятися на фото, які збережуть нашу п’єсу у життєвому каталозі бестселерів, що переживали тільки прем’єру і ніякі більше актори, режисери і сценаристи не повторять такого сценарію….

Переглядів: 509 | Додав: malaxaj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання