П`ятниця, 03.05.2024, 00:29
Вітаю Вас Гість | RSS

   В И Д Н О К О Л О      Літератури Тлумаччини

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 11 » Ольга Боніковська: "Написання віршів – це не важка праця, а захоплююча подорож у власний світ, світ мрій, захоплень, сподівань."
15:57
Ольга Боніковська: "Написання віршів – це не важка праця, а захоплююча подорож у власний світ, світ мрій, захоплень, сподівань."
   Нещодавно тлумачанка Ольга Боніковська презентувала у центральній районній бібліотеці свою дебютну збірку "Дзеркало душі". З цієї чудової нагоди ми вирішили поспілкуватися з поетесою.

   - Ольго, коли ти почала писати вірші? Що надихнуло тебе до творчості?

   - Натхнення до написання віршів появилося в мене у 20 років під час навчання в університеті. До цього часу мені навіть елементарний твір з шкільної програми, не говорячи уже про вірш, було важко написати. Більшість моїх віршів написані саме на парах, а особливо на останніх. Був у нас такий предмет як менеджмент та маркетинг, лекції з якого тривали до 20:00 год., от я й писала, щоб трішки розвеселити себе від одноманітних розповідей викладача. Йому я дуже вдячна за створену атмосферу на парах, яка спонукала до творчості.
Натхнення черпала в першу чергу з своїх радостей, переживань, надій, тому й називається книга «Дзеркало душі». Коли мене переповняли емоції, байдуже чи позитивні чи негативні, я в той же час брала ручку і виливала їх на папір у вигляді віршів. Після чого відчувала надзвичайну легкість і радість. Написання віршів – це не важка праця, а захоплююча подорож у власний світ, світ мрій, захоплень, сподівань.

   - В збірці "Дзеркало душі" твоя поезія вперше вийшла на папері, чи маєш ще якісь публікації?

   - Так, моя поезія вперше вийшла в збірці «Дзеркало душі», жодних інших публікацій на даний час не маю.

   - Зараз багато розмов про те, що електронна книга витіснить паперову. Яка твоя думка з цього приводу?

   - Ніколи! Це моя відповідь. Так як з малку захоплююсь читанням, то не уявляю книгу без паперових сторінок і обкладинок. Декілька раз спробувала читати електронну книгу, але більше п’яти сторінок не подужала. Напевне люди, які захоплюються читанням, мене в цьому підтримають.

   - Чи слідкуєш за сучасним літературним життям України, світу?

   -  Нажаль, не часто. Хіба що випадково натраплю на новини в журналі чи по телебаченню.

   - Назви, будь ласка, своїх улюблених поетів та письменників. Чия творчість тобі найбільше імпонує?

   - Ще з шкільного віку моїми улюбленими поетами були й залишаються Ліна Костено, Сергій Єсєнін, Максим Рильський. Щодо прозаїків, то я в захваті від творів Василя Бикова, Пауло Коельйо,  Люко Дашвар, Ірен Роздобудько, Марії Матіос та Оскара Уальда.

   - Що хочеш побажати читачам сайту?

   - Кожен з нас – це творча особистість, тільки треба знайти в собі ту іскорку і розпалити з неї велике багаття, біля якого будуть грітися всі, кому це потрібно. Хай вам щастить!

Переглядів: 1063 | Додав: malaxaj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання