Понеділок, 29.04.2024, 15:48
Вітаю Вас Гість | RSS

   В И Д Н О К О Л О      Літератури Тлумаччини

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Поетичний фестиваль на берегах Дністра
Переглядів: 548 | Додав: malaxaj | Дата: 07.08.2014

     Мальовничі краєвиди Дністровського каньйону, цілющі джерела краю, гостинні мешканці, а також можливість активного відпочинку – це все приваблює з кожним роком все більше наших громадян і спонукає їх відвідати ці місця. Панорами села Долина Тлумацького району надихнули організаторів фестивалю «Дністровський каньйон», який  назвали «літературною пригодою», зібрати молодих літераторів з Тлумаччини, Івано-Франківщини, Львова, Києва, Сум, Хмельницького, Вінниці, Харкова саме тут.

     Поетичному дійству, що тривало 2 та 3 серпня, передувала невеличка краєзнавча екскурсія, яку провели місцеві педагоги у стінах загальн ... Читати далі »


Коректор почуттів
Переглядів: 695 | Додав: malaxaj | Дата: 17.06.2014

Ігор Скрипник

   Уночі на цій дорозі майже безлюдно, лише інколи можна побачити самотнього водія, котрий їде зі зміни, або таксиста, який розвозить хмільних пасажирів по домівках. Здається, що сталася якась катастрофа чи настав апокаліпсис, місто вимерло і залишився тільки один. Такий собі останній герой.
   Дмитро повертався додому після важкої ночі. На роботі трапився черговий аврал, який довелося вирішувати майже до самого ранку. Тепер, коли все залишилося позаду, а шлях вів до затишної квартири, дружини та діток, не хотілося навіть думати про щось недобре й лихе, згадувати останні години. Довелося спалити тисячі нервових клітин, заспокоїти ліками нервове тремтіння серця, а після того всього – зробити свій вибір. І він упевнений, що правильний. Справді, знакова ніч у його житті, після якої, без сумніву, усе зміниться на краще.
... Читати далі »


Відбулась виставка «Землі моєї, ревний біль і жаль»
Переглядів: 599 | Додав: malaxaj | Дата: 22.11.2013

     Напередодні  Дня пам’яті жертв Голодомору й політичних репресій – щорічного національного пам’ятного дня в Україні у Тлумацькій центральній бібліотеці проведено годину - спомин  «Голодомор - наша печаль і скорбота»   та організовано  книжково-ілюстративну  виставку  «Землі моєї, ревний біль і  жаль».  Бібліотекар читального залу Надія Катрійчук  20 листопада  провела перегляд друкованих матеріалів, які представлені на виставці і висвітлюють трагічні події в історії українського народу, що призвели до трагедії  голодомору 1932-1933 років.
     Вшанувати пам'ять невинних жертв - це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам'я ... Читати далі »

Оголошено конкурс "352"!
Переглядів: 547 | Додав: malaxaj | Дата: 21.11.2013

Умови конкурсу

Назва конкурсу: «352»
Організатор конкурсу: видавництво «Місто НВ»
Конкурс триває: з 9 листопада до 9 лютого.
Підбиття підсумків: 9 березня (до 200-річчя Т.Г.Шевченка).

Твори на конкурс надсилати у двох конвертах, на одному з яких надруковано «Псевдонім. Назва твору на конкурс», і він повинен вміщати сам конкурсний твір (електронна копія – на адресу mistonw@gmail.com), на іншому – «Псевдонім. Справжні ім’я та прізвище автора», і він повинен вміщати картку, на якій написані справжні прізвище та ім’я автора, його контакти.

Твори надсилати за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 53, видавництво «Місто НВ». Можна також занести безпосередньо ... Читати далі »

Я змушу вітер віяти лиш нам…
Переглядів: 786 | Додав: malaxaj | Дата: 07.11.2013

     Вісімнадцятирічна Вікторія Біланюк з Олеші закінчила із золотою медаллю фізико-технічний ліцей при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу  і цьогоріч стала студенткою Львівського політехнічного університету, в якому опановує комп»ютерні науки. Але новітні технології, які вона вивчає, не заважають їй бути творчою особистістю. З дитячих років Вікторія пише вірші і дорослішає разом з ними. Нинішні поетичні рядки Вікторії несуть у собі певну  філософську претензійність, але без зарозумілості. Як на її юний вік, вона непогано обізнана  із запитами і смаками своїх сучасників, а тому  моментами  їй досить влучно вдається «вловити»  нинішній невловимий час і відобразити  його у своїх віршах.

Книжкова виставка «Польща: близька і далека»
Переглядів: 678 | Додав: malaxaj | Дата: 06.11.2013

 «Найбільший поет польської нації
і один із найгеніальніших людей,
яких видало людство», - І. Франко


     У будь-якій країні мирне співіснування різних національних, етнічних, мовних або релігійних меншин є позитивним фактором  демократичного розвитку держави.
     Правовий статус національних меншин в Україні регулюється Конституцією України, Декларацією прав національностей  України, Законом України «Про національні меншини в Україні» від 25 червня 1992р., а також ратифікованими Україною в 1997році Рамковою конвенцією «Про захист національних меншин».
... Читати далі »

Альманах молодих літераторів Тлумаччини "Заграва"
Переглядів: 639 | Додав: malaxaj | Дата: 12.07.2013

Попереднє слово

     Літературний альманах «Заграва» — несміла, але цілком благородна спроба глянути неупередженим оком на художню мапу Тлумаччини і, врешті-решт, розібратися, що ми маємо гідного, доброго, вартого, аби представити читацькому загалу, можливо, не лише в районному масштабі.
     Отож, яка вона, "молода література рідного краю" другого десятиліття двадцять першого століття? Той художній зріз, котрий подано в альманасі через призму поетичних і прозових добірок, показує виразну інтелектуалізацію з ухилом на певні експерименти в творчості, які стосуються як форми, так і змісту. По-перше, такі пошуки "неформального" підходу в літерат ... Читати далі »

Читай як я, читай зі мною, читай краще мене
Переглядів: 538 | Додав: malaxaj | Дата: 05.12.2012

      Тлумацька районна бібліотека для дітей 29 листопада ц.р. на дитячому майданчику біля Народного дому провела флеш – моб під закликом: "Читай як я, читай зі мною, читай краще мене.”
     Під час акції була влаштована книжкова виставка "Нові книги.”  Найактивніші читачі дитячої бібліотеки, тримаючи в руках свої улюблені книги, читали вірші, загадки, прислів’я, приказки, співали пісні, закликаючи всіх до читання.
     Флеш – моб привернув увагу багатьох дітей, батьків, вчителів своєю новою бібліотечною формою роботи.

У районі відбулася зустріч з творчими людьми
Переглядів: 739 | Додав: malaxaj | Дата: 26.11.2012

      У п’ятницю, 23 листопада, у районному Народному домі відбулася зустріч керівництва району з творчими людьми Тлумаччини. У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Олександра Чаплінська, начальник відділу культури райдержадміністрації Галина Петрунько, депутати районної ради Василь Лесів, Зіновій Штурнак, Михайло Буджак.
     Спершу учасники зустрічі працювали у секціях художньої літератури та публіцистики, фольклору, етнографії та краєзнавства, пісенної творчості, народного мистецтва, малярства, музейної справи, кіно- і фотомистецтва тощо.
     Опісля в неофіційній обстановці учасники різних напрямків творчості зустрілися разом, щоб познайомитися між собою та представити владі свої пропозиції щодо подальшої співпраці та розвитку вищеперелічених сфер мистецтва.
&n ... Читати далі »

Флеш-моб у бібліотеці-філії с. Діброва
Переглядів: 641 | Додав: malaxaj | Дата: 07.11.2012

      «Читати – це  престижно», саме під такою назвою пройшла акція  флеш-моб в  бібліотеці-філії с. Діброва, яка привернула увагу читачів своєю незвичністю. Ініціативні користувачі бібліотеки разом із бібліотекарем Іваном Грижаком взяли в руки свої улюблені книги і вийшли на вулицю, щоб сказати  читанню «Так!».
     Мета акції – привернути увагу до книги та читання, залучити  нових читачів, показати односельчанам, що сучасна бібліотека відкрита для всіх; сучасна бібліотека знає, що потрібно читачам;  сучасна бібліотека – світ нових можливостей.

« 1 2 3 4 ... 9 10 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання