Середа, 15.05.2024, 06:49
Вітаю Вас Гість | RSS

   В И Д Н О К О Л О      Літератури Тлумаччини

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Читати можна скрізь
Переглядів: 441 | Додав: malaxaj | Дата: 04.04.2012

   Щоб урізноманітнити походи молодих читачів у бібліотеку, оживити процес читання, а також саму книгу, праціники Тлумацької центральної бібліотеки  організували  і  провели 30 березня флеш-моб «Читати можна скрізь».

    Ця акція уже стала   мила серцю тисячам людей у всьому світі і проводиться вона з метою заклику молоді до читання і щоб вони знали, що книга – це найперше джерело найдостовірнішої інформації.

    Це дійство біля Тлумацької книгозбірні  виявилось сучасною, динамічною і найживішою формою популяризації книги, яке сподобалося і надовго запам’яталося молодим людям Тлумача.

Розпочинається новий літературний конкурс на найзахопливіший прозовий твір на тему містичного досвіду
Переглядів: 823 | Додав: malaxaj | Дата: 23.03.2012

     Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області спільно з  українськими студентами креативного письма з Америки проводять творчий літературний конкурс на тему потойбічного життя.
     Кожен бажаючий може взяти участь у проекті, надіславши організаторам твір на тему «Чи є життя після смерті? Існування раю та пекла. Що знаходиться за межами вже відомого і наскільки правдиво релігія описує потойбіччя? Мандрівка душі після смерті».

     Автори трьох найкращих прозових творів будуть нагороджені подарунковими пакетами. А для автора найкрeативнішого та найзахоплюючого прозового твору – новенький iPad у подарунок.
     «Креативність, нестандартні розв’язання стандартних проблем, оригінальність, неординарність, порушення стереотипів і загальноприйнятих правил, колоритний опис героїв чи героя, який був би  цікавим, незабутнім та яскравим характером» – ось ключ до ... Читати далі »

Український поет став членом італійського літературного Клубу
Переглядів: 395 | Додав: malaxaj | Дата: 15.03.2012

     Днями українського поета, члена НСПУ Михайла Батога з м. Тлумач, що на Івано-Франківщині, було прийнято до відомого італійського Клубу авторів "Associazione Culturale Il Club degli autori” міста Меланьйо (що поблизу Мілану).
     Цей літературний клуб видає власний журнал, має сайт в Інтернеті, організовує літературні конкурси, провадить видавничу діяльність тощо.
     - Наприкінці минулого року я відіслав свої, перекладені італійською, поезії на електронні адреси декількох літературних журналів і поетичних груп Італії. – розповів порталу «Укр.Літ» Михайло Батіг. – У результаті мої тексти були опубліковані на італійському сайті "La poesia non è morta” ("Поезія не померла”), сторінка якого є, зокрема, у Фейсбуці. А згодом до мене звернулися з секретаріату Культурної асоціації і літературно ... Читати далі »

Михайло Буджак: «Фольклор став другою половинкою мого серця…»
Переглядів: 4790 | Додав: malaxaj | Дата: 15.03.2012

     Михайла Буджака на Івано-Франківщині знають  передусім  як фахового  журналіста, який майже  два десятки років віддав  Тлумацькій районній газеті (у 80-х роках –  "Дністровська зірка”, пізніше "Злагода”), відтак – обласному часопису "Рідна земля”. Але цінителям  мелосу  М.Буджак  відомий насамперед як невтомний збирач й лелільник народної творчості,  у доробку якого десятки укладених і виданих книг, окремі з яких поповнили величну скарбницю української фольклористики.
     У нинішні нелегкі часи М.Буджак, який мешкає в Івано-Франківську, а в райцентрі Тлумачі разом з дружиною Лесею утримує єдину в районі крамницю художньої  та шкільної книги,  і далі не перестає відстоюв ... Читати далі »

Презентовано нову книгу Михайла Батога
Переглядів: 476 | Додав: malaxaj | Дата: 27.02.2012

    У п’ятницю, 24 лютого, у читальному залі Тлумацької центральної районної бібліотеки відбулася зустріч з поетом, членом Національної спілки письменників України Михайлом Батогом, проведена за сприяння директора Тлумацької ЦБС Мар’яни Пісак та бібліотечних працівників, у якому взяли участь керівництво району і міста, творча інтелігенція та читачі.

   Під час заходу Михайло Батіг презентував свою нову книгу «Про синє море й січових стрільців».  

   Своїми спогадами про спільну путь на життєвій та творчій стезі поділилися секретар Національної спілки письменників України по роботі з молоддю, поет, письменник, літератор, ... Читати далі »

День Валентина в Тлумацькій центральній бібліотеці
Переглядів: 483 | Додав: malaxaj | Дата: 16.02.2012

Мені здається - може, я не знаю,-
Було і буде так у всі часи.
Любов, як сонце, світу відкриває
Безмежну велич людської краси,
І тому світ завжди благословляє

І сонце, що встає, і серце, що кохає.


   14 лютого  закохані всього світу відзначають найромантичніше свято року – День Святого Валентина.  Цей день називають днем закоханих. Кажуть, що цього дня навіть повітря сповнене коханням. І хоча на вулиці потріскували морози, в Тлумацькій  центральній бібліотеці тепло, затишно і святково. Око милувало  «Дерево щастя»,  виготовлене руками працівників бібліотеки, на якому поруч із райськими яблучками виблискували  різнокольрові «валентинки» із найкращими побажаннями для відвідувачів.
   Працівники бібліотеки провели літературно-розважальну  шоу – програму  «Золоті с ... Читати далі »

Бібліотеки району отримають компютери
Переглядів: 403 | Додав: malaxaj | Дата: 16.02.2012

Програма «Бібліоміст» впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках партнерства з Фундацією Білла та Мелінди Гейтс, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством культури і туризму України. Метою програми «Бібліоміст» є сприяння розвитку сучасної системи публічних бібліотек в Україні Програма співпрацює з центральними і місцевими органами влади та бібліотеками на всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше служити потребам громад через навчання та використання сучасних технологій.
9 лютого під час спільної прес-конференції  в УНІАН програма «Бібломіст» оголосила, що 620 бібліотек пройшли конкурсний відбір на отримання комп'ютерного обладнання. Зокрема, у районі:
- Тлумацька центральна бібліотека;
- бібліотека – філія  с.Кутище;
- бібліотека-філія с.Бортники;
- бібліотека –філія с.Петрів;
- бібліотека-філія с-ща  Обертин,
які ста ... Читати далі »

Попелюшка
Переглядів: 521 | Додав: malaxaj | Дата: 17.01.2012

Зоряна Дубровська

Кришталеву туфлю
Загубило сонце?..
Ні, то Попелюшка !
Принцу ж треба волі.

Думки всі про брехню…
Статті в журналі моди,
Історії життя зірок –
Кому до мене діло.

Брехня ось тут, брехня он там.
Лукавим  другу, брату, батьку,
Хтось вперше, вдруге, хтось востаннє…
Той зрадив, той украв, а той…

Неправда, знов неправда!
Доволі, я не можу …
Брехня ось тут, брехня ось там –
Я хочу правди волі!..

Море...
Переглядів: 511 | Додав: malaxaj | Дата: 17.01.2012

Надія Красняк


   Я не знаю хто найбільше винен у тому всьому: я, він чи воно.
   Я – схвильована, ображена, засмучена, з великим прагненням про все забути, і водночас вільна, замріяна, відкрита і усміхнена ( усмішка, як казав чи то іронічна чи то щаслива мінялася ледь не кожної хвилини) ….
   Він – не докінця щирий, але ніжний, приємний як пелюстки квіточок, яких дотепер не знаю як називають, теплий як пісочок, що вкривав узбережжя, уважний і потребуючий уваги, ніби близький, але одночасно далекий, трохи незрозумілий і ніби знайомий 100 років, належний тільки мені на той короткий час; з відчутним запахом дитинства, сигарет, кави і не знаю яких парфумів, що всі разом змішувалися в один аромат, який хотілось вдихати кожної хвилини….
   А може справді воно, яке кожним прибоєм і кожною хвилькою приносило в мою заблукану душу обманливий спокій, бажання забуття, що обіймало своїми водами, боліло камінням, веселило хвилями, ... Читати далі »

Новинка
Переглядів: 387 | Додав: malaxaj | Дата: 09.12.2011

Батіг Михайло. Про синє море й січових стрільців. - К.: Видавництво Сергія Пантюка, 2011. -128 с.

   До нової книги відомого українського поета Михайла Батога увійшли кращі вірші з його попередніх поетичних збірок, а також - написані нещодавно. Таке поєднання перевіреного часом і нового дає читачеві цілісне уявлення про одного з найцікавіших сучасних поетів-верлібристів у процесі постійного якісного розвитку.
   Верлібр Михайла Батога - живий, органічний, насичении нетривіальними тропами. В його рядках все справжні і щире - думки, емоції, почуття. Саме це найбільше й приваблює читача, який шукає в непрозових рядках саме Поезії, а не модної сьогодні її імітації.


< ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 »
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання